Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2007 16:02 - Дребните недоразумения и последствията
Автор: mph Категория: Лични дневници   
Прочетен: 843 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Нефутболната страна на един футболен мач. В събота следобяд запасен със семки (аз само там, честно!) и вода отидох да гледам футбол. Мач между младежки отбори на световнонеизвестни клубове на култово квартално игрище от първенството на прилежащите към столицата села, пардон квартали.
Времето беше прекрасно. Стече се публика - около двадесетина човека заетно с длъжностните лица и двамата полицаи, които охраняват спортното събитие. Мачът беше оспорван и интересен. До тук със спорта.
По средата на второто полувреме започват да ми се набиват в главата едни подвиквания, които нямат общо с нещата на терена - "мангал", "пъпчив циганин", "да ти .... ....йката" и т.н. Забелязах трима младежи, това от моята гледна точка са около седемнадесет - осемнадесет годишни, които стояха до мястото за ъглови удари и неистово обиждаха вратарят на единия отбор. Обидите бяха на етнически признаци, въпреки че това с пъпките е друто. Младежите бяха ... няма да квалифицирам, а ще опиша - изрусени на кичурчета, с дългичка по врата косичка и маркови дрешки от Илиенци примерно.
Поогледах се дали полицията, длъжностните лица или спортната общественост ще се намеси, ама не би. Намесих се. Обясних им какво ще се случи, ако се качат при мене, и колко по-лошо може да стане, ако сляза. Понамързява ме вече. Номерът мина. Порепчиха се няколко минути за запазване на реномето пред девойките в публиката и се изнесоха на другата страна на стадиона. След мача не ги и видях.
Попитах треньорът на псувания вратар какви бяха тези юнаци и се втрещих. Те не били от противниковия отбор, а били футболисти от трети отбор, който дори не участва в това първенство. Т.е. отпада мотива кофти възпитание и липса на спортсменство.
Явно не харесват цигани и имаха сгода обектът на тяхната агресия да не може да се защити, щото трябва и да участва в мача.
Не знам. Тук май беше добре да има извод. Ама ... Играл съм колективен спорт. И сме се псували, и до бой сме стигали. Но винаги в играта. Отвън се порепчим, пък отидем на бира.
А в Австрия, не знам дали има връзка, ми разказаха, че основните поддръжници на Хитлер били малограмотните, селяни и бедните. По възрастните от тях и до днес го споменавали с добро. Дал им надежда за добър живот и дори забогатяване за сметка на "другите", дето все са виновни за всичко.



Тагове:   недоразумения,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Опера для LG Скачать opera mini для LG
02.02.2012 07:50
В Opera Mini 4.1 beta, использующееся в мобильных устройствах с поддержкой в java jsr-75 доступа к файловой системе, закачка может осуществляться средствами самого браузера Opera Mini. Как правило, возможна загрузка файлов, тип которых поддерживается мобильным устройством. http://newminiopera.ru/ бесплатно опера мини
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mph
Категория: Лични дневници
Прочетен: 588880
Постинги: 271
Коментари: 804
Гласове: 4101
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930