Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2011 12:47 - 15.ІV.2011
Автор: mph Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6010 Коментари: 0 Гласове:
3



"За кучета и котки може. А за прасета не може."
"За какво го гледаш, щом не дава месо, мляко, яйца и перушина."

Това е положението.

Нищо не е правено от тези, на които е задължение осигуряването на реда в София. Има правила, ама никой не се грижи да се прилагат. Само общинско предприятие "Екоравновесие" харчи пари. Колко - много! Бездомни кучета - пак много!

От другата страна - хора с домашни любимци. Едни от тях се грижат за животните по начин, щото да не създават безпокойство и застрашеност на останалите хора.
 Други карат през просото или гледат бойни кучета. (Това последното е с цел удължаване на пишки. Както каза един приятел: "Все им е малка и търсят с какво да я удължават.")

И след като Столична община често е осъждана поради проблеми с бездомни кучета и тъй като идват избори, ударно се атакува. Само че не проблема.
Атакуват се тези, които са почтени и спазват правилата. Така е по-лесно. Да плащат повече, да го водят с намордник, разхождане са на определени места.

Плащането - 1% от собственици плащат такса и сега да плащат повече. Що пък веднъж не вземете да си съберете парите от неплащащите!?
Намордник - на всички кучета, щото не се знае кое е агресивно. Що да си мъча кучето, при положение че на ушите да му стъпят, пак не хапе!?
Определени за целта места - къде са? Първо ги направете, пък после задължавайте.

Кой ще разхожда на определените места бездомните кучета!? Защо на тях ще се слагат чипове? Да разбирам ли, че общината мисли да ги отглежда трайно като се финансират от таксите? Има ли изобщо някой наказан, че отглежда домашен любимец в нарушение на правилата? Има ли изобщо някой наказан затова, че не си изпълнява задълженията да следи за спазване на правилата?

Аз лично съм пращал жалба по кмета на район "Витоша". Резултатът беше любезно писмо след три месеца, с което ме уведомиха, че са казали на собственика на кучето да не прави повече така.

С кой акъл политици и журналисти насаждат истеричен страх у хората от животните!? Човечеството от хиляди години живее с одомашнени животни. А сега ходят на психотерапевти, щото им се привидяло баскервилското куче в тъмнината.

Няма да обяснявам защо се гледа животно. Едни знаят. Други са стигнали по месо, мляко, яйца и перушина.

Народи са деградирали и изчезвали. Сега ще има пример за това и през ХХІ век.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mph
Категория: Лични дневници
Прочетен: 589887
Постинги: 271
Коментари: 804
Гласове: 4101
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930