Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2007 16:32 - Изненада! Доброто победило, ама мъничко.
Автор: mph Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1913 Коментари: 3 Гласове:
0



Доброто всъщност е естественото, нормалното. Тъй че не знам дали е всъщност доброто. И става дума за много мъничка победа.
Има една планинка на майната си, където се разхождам, почивам и бера билки. Преди две години се появи една фирма със съответните разрешения, доведе банда цигани и започна сеч. Имам някаква представа от сеч, но това бе съпоставимо с нашествие на скакалци, ама по-големички. Промърморих веднъж нещо, но сам в гората между двайсетина цигани с брадви и резачки ... А и няма на кого да се оплача, тъй като там още управлява първичната партийна организация и милицията. След като си заминаха скакалците остана съвършено излизан откъм дървесина склон, невероятно количество боклуци и грозни коловози от гумите на камионите. Неприятно място, където не минавах.
Миналата седмица реших да погледна какво е станало. И сега, първата изненада. Боклуците поизчезнали. Тук-таме по някое пластмасово шише се търкаля. Коловозите се позаличили. Избили фиданки. И втората изненада. Изсякоха борова гора, а подкарала дъбова най-вече. Нормалното, естественото, т.е. природата, се погрижило да оправи още една простотия. Както се казва - две в едно. През петдесетте години на миналия век (много ми харесва да го пиша така) едни умници пуснали подобни скакалци да изсекат дъбово-буковата гора. После насадили борчета. Резилтатът бил пресъхването на селската рекичка.
Стоя си на баирчето, гледам и по едно време се усещам, че мисля. Затова казват, че простотията ходи по хората, а не по дърветата. Щото природата се оправя, ако случайно я полази нещо такова.
Пък се присетих пишейки за нещо. Дойдоха избори. Открива се сезонът на изцепките. Не че са малко през останалото време. Гледам Константин (Тити) Папазов. Пули се от екрана, дере гърло и обяснява колко бил достоен, поради което нямало да си ходи. Амортизира се Жорж Ганчев и пуснаха ново зрелище за масите.
Натискам друго копче и кво - ББ. Усмивчица, бицепс, леко наклонена глава, тежко говорене. Марлон Брандо пасти да яде с неговия дон Корлеоне. И той като Тити: "Аз, аз, аз ..."
Живея в София. Имам общи познати с Папазов, та имам някаква представа за него. Борисов видях колко работа върши като кмет.
Какво ли ще е, ако природата може да се погрижи и за главите на избирателите?
А сега ми изкочи още една мисъл. Дали демократичното управление не преминава постепенно в олигархично? Май е добре да спирам да мисля и да проверя как е положението с гъбите след дъжда.


Тагове:   Мъничко,   изненада,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. buket - за добрите гъбари
06.09.2007 10:50
За добрите гъбари винаги ще има по някоя гъбка, но виждаш как циганите масово ги събират с корените, билките също, от всякъде съсипия...
цитирай
2. анонимен - И в общественото развитие има за...
10.09.2007 19:05
И в общественото развитие има закони. Един от тях е, че обществото от тоталитарната система може да премине към демократично управление единствено чрез междинния етап на военен режим. Щом не сме имали военен режим значи, че не сме демокрация. Нашето прилича на олигархично управление, но олигархията не е рожба на тоталитарната система. Моделът, който роди тоталитарната комунистическа система си е клептокрация.
цитирай
3. glavnakoko6ka - .
12.09.2007 14:27
спира ни са мисленето тва е
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mph
Категория: Лични дневници
Прочетен: 589838
Постинги: 271
Коментари: 804
Гласове: 4101
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930